* 5 // AFAD Başkanı Tahsin Sezer, Y. Mimar Hakan Kısacık / “Fotoğraf ve Mimarlık” konulu toplantı 06.05.2008 tarihinde gerçekleşti.

AFAD Başkanı Tahsin Sezer // Y. Mimar Hakan Kısacık

Ç.Ü. Mimarlık Bölümü bünyesinde düzenlenen Adana Mimarlık Toplantıları Dizisinin 2007-2008 Öğretim Yılı Bahar Dönemi son toplantısı iki konuşmacı konuk ile gerçekleştirildi. AFAD Başkanı Sayın Tahsin Sezer ve Mimar Hakan Kısacık fotoğrafçılık konu alanı ile ilişkili sunumlarını yaptılar.

Sayın Tahsin Sezer’in sunumu mimarlık ürününün görsel yansımasında bir araç olarak fotoğraf tekniğinin kullanılması konusundaydı. Kendisi; mimari fotoğrafçılık nedir, hangi tekniklerle yapıyı en doğru şekilde ifade edebilecek çekimler yapılabilir, çekimlerden önce yapılması gereken hazırlıklar ve fotoğrafçılığın kısa tarihçesi hakkında doyurucu bilgiler sundu. İlginç bilgilerden biri de çekilen ilk fotoğrafın mimari bir fotoğraf olmasıydı.

Ardından mimarlık mesleğinin yanı sıra pek çok yarışmada aldığı derecelerle fotoğraf sanatçısı unvanını da hak eden Sayın Hakan Kısacık söz aldı. Konuya paralel olarak hazırladığı sunumuna geçmeden önce; mimarlık konusunu felsefi açıdan örneklerle yorumlayan ve fotoğraf sanatının mesleğine yaptığı olumlu etkileri konusunda açıklamalar yapan Kısacık; New York seyahati sırasında çektiği fotoğraflardan oluşan keyifli gösterisini sundu.

Sayın Sezer ve Sayın Kısacık’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok: